Červencová vyjížďka na severozápad - PROBĚHLO

19.07.2014 10:00

FOTOGRAFIE z akce ve fotogalerii 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahoj mopeďáci !

Jelikož nastává čas prázdnin a i v mopeďáckém kalendáři je tak trochu "okurková" sezóna, tak mne napadlo uspořádat společnou vyjížďku trochu netradičním směrem na severozápad. Silnice, cesty a stezky směrem na jih a východ myslím máme projety řádně. Co se tak podívat trochu jinam ? Dal jsem do Googlu jednu trasu, která měří cca 110km a měli bychom ji bez problémů zvládnout.

 

Trasa by byla následující :

Rakovník (ČS Benzina na Zátiší) - Senomaty - Pšovlky - Oráčov - Jesenice (přestávka u ČS) - Krty - Blatno - Petrohrad - Kryry (zastávka u Schillerovy rozhledny, popř. návštěva rozhledny + společné foto, otevřeno 12.00 - 16.00hod) - Hřebíčkovský mlýn - Strojetice - Běsno - Soběchleby - Liběšovice - Libořice - Železná - Měcholupy (zastávka u zámku) - Klucky - Liběšice - Dubčany - Tuchořice - Markvarec - Konětopy - Solopysky - Domoušice - Lhota pod Džbánem - Mutějovice (zastávka na něco dobrého v Podžbánském pivovaru) - Hředle - Krupá - Lišany - Rakovník (cíl cesty).

Mapa - obrázek nebo Google Map - interaktivní mapa s itinerářem

 

Myslím, že by mohly být zajímavé zastávky u Schillerovy rozhledny v Kryrech a v pivoru v Mutějovicích :)  Pokud víte o dalších zajímavostech po navržené trase, dejte vědět !

 

Když se dívám do kalendáře na již naplánované akce a různé další dovolenkové záležitosti, navrhuji termín 19.7.2014. Je mi jasné, že se termín nebude hodit všem, ale komu ano a bude mít chuť, ať dá vědět. Start by byl na našem klasickém místě u ČS Benzina na Zátiší v 10.00 hod.

 

Pozn. pro zvídavé : "Proč je start až v 10 hodin ?" Jednoduše proto, abychom stihli tak akorát otevření rozhledny ve 12:00, dříve se na rozhlednu nepodíváme a také kvůli důležité regeneraci po náročném pátečním večeru. :))

Pokud nebude zájem, nic se neděje, pojedu i sám :)

Luboš