Setkání členů Spolku Stadion Rakovník - PROBĚHLO

12.01.2014 17:40

Setkání mopeďáků, první v roce 2014, se úspěšně uskutečnilo, účast byla vynikající, stejně jako nálada, která po celý večer panovala. Mezi hosty byli například Ludvík Matějka, Miroslav Pancner, Ing.Jaroslav Antoni a Ivo Šarling. 

(fotogalerie)

Na úvod setkání byly vyřešeny základní organizační záležitosti, byl založen seznam členů spolku, jejich strojů a kontaktních údajů. Tyto záležitosti, stejně tak i objednávku výroby spolkových spodků a svršků pro novou sezónu, zvládl Petr Láska na výbornou. Dále bylo společně odsouhlaseno zřízení internetové domény www.stadion-rakovnik.cz, zaplacení poplatků za webhostingové služby a způsob administoace webových stránek spolku. Založení stránek a jejich správy jsem se dobrovolně ujal v srpnu loňského roku.

Po vyřešení těchto nezbytných záležitostí a objednávce občerstvení se postupně ujali slova výše uvedení hosté. Pan Miroslav Pancner promluvil o historii prvních prototypů mopedů Stadion a prozradil perličky z průběhu jejich testování. Dále se ujal slova pan Ludvík Matějka, jehož otec se zasloužil o výrobu našich zázračných strojů v Rakovníku a který je nevyčerpatelnou pokladnicí vědomostí o těchto strojích a historii Stadionky. Majitel Muzea moto veteránů v Pavlíkově, pan Ivo Šarlingr, pohovořil o svých zkušenostech s mopedy a pozval všechny přítomné do svého muzea na prohlídku i těch méně známých typů a prototypů mopedů Stadion. Také upozornil na to, že by bylo dobré zachytit a shromáždit další, stále ještě nepublikované informace o mopedech, které by s odchodem posledních pamětníků nenávratně zmizely.  Na závěr rozpravy se slova ujal Ing. Jaroslav Antoni, majitel Muzea motocyklů JAWA a ČZ v Křivoklátě a především pořadatel akce "Rakovnické mopedy 2014", která se uskuteční 1.6.2014. Zrekapituloval loňský ročník, který lehce ovlivnilo nevlídné počasí. Přesto tuto nepřízeň se akce úspěšně uskutečnila a skalní mopeďáci dorazili. Všechny přítomné seznámil s průběhem příprav letošního ročníku. Informace z příprav Rakovnických mopedů jsou uvedeny v "kalendáři akcí". Tam rovněž najdete odkaz na interaktivní mapu trasy letošní propagační jízdy.

Poté již následovala volná zábava, konzumace, debata o našich strojích a plánech pro letošní rok. Proud dobré nálady přerušila až zavírací hodina restauračního zařízení a úmyslný výpadek proudu.

Na dalším setkání po skončení letošní sezóny naviděnou. Podzimní termín bude zveřejněn s dostatčným časovým předstihem.

Mopedům zdar a hodně najetých kilometrů v roce 2014!

 

Autor: Lubomír Tichý 

----------------------------------------------

V sobutu 11.1.2014 se od 18:00 hod. koná v restauraci U Mušketýra v Rakovníku první setkání členů a fanoušků Spolku Stadion Rakovník.

Pro nové zájemce z řad mopeďáků, kteří by měli zájem účastnit se společných aktivit spolku, jsou dveře otevřeny.

Pro registraci na tuto akci pište na  info@stadion-rakovnik.cz.

Kapacita restaurace je omezena !

 

Datum konání:  11.1.2014

Čas konání :  18:00 hod

Místo konání: restaurace "U Mušketýra" , Poštovní 194, Rakovník    Mapa )